Tack för en rolig vecka!



Nu är vi hemma igen...en vecka på Teneriffa (eller är det kanske Tenneriffa, Fia??  :-)   ) gick väldigt fort. Nästan för fort, synd att det inte kunde vara i två veckor iaf... Men nu är vi hemma igen och här kommer en kort sammanfattning av veckan som gått:

Tisdag: Vaknade vid halv sex, alldeles för tidigt även om jag skulle upp skapligt. Började packa det sista som jag inte hade hunnit göra i måndags kväll. Ringde Fia vid halv nio tiden och vi beställer en taxi till tågstationen till halv tio. Blev lite dricka och en kortlek på Pressbyrån (som vi senare insåg att vi inte använt en enda gång...).

Tåget går elva från stationen, byter tåg på Stockholm central och det bär av mot Arlanda.
Börjar med att gå och köpa lite böcker som vi kan underhålla oss med i solen, växlar lite pengar på Forex.

 Checkar in och kollar lite i Tax free butikerna, blir dock inget inköp här.
     
Planet lyfter en halvtimme sent, men vi är på väg.
  
Kommer fram till hotellet på kvällen och ska hitta rummet, blev dock lite problem eftersom att personen i receptionen sa frl så vi irrade omkring i säkert en halv timme innan vi hittar rätt, en dam som vi trodde var sjuksköterska sa hur vi skulle gå och vi hittar till rummet till slut.
        
Trötta efter resan så gör vi inget den kvällen är på hotellrummet och vilar oss bara. Blev lite förvirring när vi skulle sova efter som att vi insåg att vi inte hade en aning om vad klockan var, lite krångel med telefoner och så. Lägger oss och sover nån gång mellan 23,00 och 01,00...


Onsdag: Vaknar på morgonen och kommer på vad klockan är...8,30 likal tid. Går ner till Minimarketen på hotellet och köper lite frukost.
På med bikini direkt och ner till poolen, ligger där och sover typ hela dagen fram till 19,00.
  
Helt plötsligt kommer det jätte hög musik ur högtalarna och vi undrar vad som händer...kollar mot poolen och inser att det är vattengympa...haha. Det såg väldigt roligt ut när alla studsade omkring där.

Går upp till rummet och gör oss iordning för att gå ut och käka, blev restaurangen på hotellet ikväll och vi sitter där och pratar och skrattar i flera timmar. Bestämmer oss för att gå upp och sova efter ett tag.
     


Torsdag: Går upp tidigt idag med för ännu en heldag vid poolen.
  
På kvällen ger vi oss ut utanför hotellet för att kolla lite, ser en Netto butik och går in där och handlar lite. Gick ut för att hitta lite roligt shopping, blev rekomenderad ett köpcentrum en liten bit från hotellet, tog oss dit och kollade i massa affärer. Mest märkes grejer som vi tyvärr inte hade råd med. Äter på en restaurang på köpcentrumet. Sitter fär och äter och pratar, när vi har ätit färdigt kommer de och tar våra tallrikar och vi sitter där och väntar på att få betala. Ser att de börjar städa och fixa lite men de kommer fortfarande inte fram till oss med notan. Helt plötsligt ser vi tjejen och killen som jobbar där stå och hångla mitt i restaurangen...gapskratt utbryter och vi fortsätter att vänta på notan. Efter nån halvtimma kommer han iaf och vi kan börja vandra hemåt.
  

Fredag: Idag blir det stranden, går ner tidigt för att hinna med mycket sol. Hittar ett bra ställe där dom hyr ut solstolar och har musik så vi lägger oss där. Hinner bara ligga några timmar tyvärr innan det blev väldigt molningt, efter ett tag gick vi hem igen. 

Vi tänkte på att vi borde ta några nya handukar av städerskan, så jag går ut i korridoren för att se om jag ser henne. Kollar in i rummet som är öppet där hon är innte och städar, ser henne inte så jag ger tecken till Fia att ta några handukar. Då ser jag till min stora förvåning att städaren är på väg ut. Där står vi Fia med händerna i handukshögen och jag står och glor på städerska, förvånade som vi är säger vi bara Hola och går in i vårat rum igen...där blir det gapskratt, städerskan undrade nog vad vi höll på med.
 Började göra oss fina inför kvällen.
  
Blev ännu ett köpcentrum idag, men ändå inget inköp. Äter på en restaurang som ligger en bit utanför hotellet.

Lördag: Poolen idag igen hela dagen.
 
En mindre lyckad bild tagen i poolen...

På kvällen åker vi in till Los Cristianos och kollar i butiker och äter mat på en italiensk restaurang. Hittar många fina skor men tyvärr finns inga storlekar som passar :-(. Tar taxi hem igen strax efter elva och går och lägger oss ganska snart.


Söndag: Ännu en skön dag vid poolen. Går upp till rummet på lunchen för att äta lite. Öppnar dörren och ser att städvagnen står där...men ingen städerska. Sliter åt mig ett par handukar och springer in på rummet igen, äntligen rena handukar!!
  
Sätter oss på hotellrastaurangen och äter god mat. Efter maten blir det en drink i baren och vi inser att vi inte hinner ut på stan idag, så vi går upp till rummet.
  
  

Måndag: Inser att detta är sista dagen vi har här, men det blir en lång dag vid poolen iaf och senare.
 På kvällen går vi och äter på en restaurang vi varit på tidigare i veckan.
  
Sen går vi till parfymbutiken brevid hotellet och handlar parfym och alkohol...blev en ingen billig affär... Handlade parfym till pappa och lillebror, deoderant till mamma, parfym till kompis och en till mig också blev Viktor och Rolfs Flowerbomb.
Bestämde att vi skulle packa väskorna på natten för att kanske orka vara vakna tills vi skulle gå upp vid fyra tiden på morgonen. Börjar packa vid tolv taget och Fia ska ta fram sin resväska, hon lägger upp den i sägen och öppnar den. Helt plötsligt hör jag ett gapskrik, ser Fia hoppa omkrig och skrika "Det är den största kackerlackan jag har sett i hela mitt liv". Blir panik och skrik i rummet innan vi tar oss samma och plockar fram hårsprayen och en flaska, uppdrag döda kackerlackan börjar. Efter mycket hårsprray skrik och några slag senare ligger den där...DÖD! Äntligen.

Packningen fortsätter...efter ett tag ska vi ta varsin smirnoff ice men inser att det inte finns nån öppnare. Fia försöker öppna flaskorna med händerna...vilket inte gick. Vi hittar en konservöppnare i en låda och efter mycket besvär får vi upp flaskorna och packningen kan fortsätta. Vid tre tiden börjar vi könna oss lite trötta och efter som att vi har packat fördigt lägger vi oss och sover nån timme innan vi ska upp och åka till flygplatsen.
Bussen är sen och vi kommer till flygplatsen ungefär samma tid som incheckningen ska stänga, men vi hinner iaf med. Går omkring lite och kolla i Tax free butikerna, efter att tag bestämmer vi oss för vad vi ska ha och går och ställer oss i kön. L Å N G kö för att vara typ sex på morgonen. Står där och väntar på våran tur när en tant som inte kan prata engelska kommer och börjar prata ryska med oss. Vi fattar ingenting men det verkade som att hon ville gå före i kön. De som står längst fram i kön fattar vad hon menar, nämligen att hon hade bråttom till sitt flyg som skulle gå alldeles snart. Hon får gå före dom men när hon ska betala har hon inte sitt boarding card och kan iaf inte köpa nåt...hon fattade inte vad dom menade, men hon sprang iväg utan att handla iaf. När vi kommer till våran gate ser vi att planet till Ryssland inte ska lyfta förs en halvtimme efter vårat, så så bråttom hade hon inte iaf. Precis när vi ska gå på vårat plan, som är försenat igen, ser vi att dom börjar stänga gaten till Ryssland när några kommer springade dit. Hör att dom säger att det är fem som saknas som är på toa, men de kunde inte vänta på dem så gaten stängs och förmodligen blev det fyra ryssar kvar på Teneriffa ett tag till :-).
Flygresan hem gick fort, sov nästan hela tiden på vägen hem. På Arlanda hann vi med en fika innan pappa kom och hämtade oss.

Och nu är vi hemma igen!

Tack Fia, för en rolig vecka med mycket prat och skratt...och några kupper *skratt*. Har varit skönt att bara sola och bada och ta det lugnt i en hel vecka utan att behöva tänka på allt som händer i livet hemma!

Och sist men inte minst:

image47

Finn fyra fel??   Haha....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0